Uczniowie po raz pierwszy widzieli cykorię sałatową i sposoby jej produkcji. Warzywo to jest mało popularne w Polsce, właściciel w ciekawy sposób przedstawił to warzywo.
Cykoria sałatowa w oczekiwaniu na zapakowanie przed sprzedażą.
Przygotowanie korzeni do produkcji.
Produkcja cykorii sałatowej przebiega w ciemności.
Produkcja cykorii sałatowej jest całkowicie zmechanizowana, wszystkie parametry niezbędne do prawidłowego wzrostu kontrolowane są komputerowo.
Zwiedzanie szklarni w Instytucie Warzywnictwa w Skierniewicach.
Jest już jesień w szklarni pozostały tylko pomidory.
Uprawa papryki w nieogrzewanym tunelu foliowym w Instytucie Warzywnictwa w Skierniewicach.
Marchew została już wykopana, mogliśmy zobaczyć, że rosła na redlinach, dzięki temu wykształciła długi i prosty korzeń. Pani prowadząca badania marchwi, zademonstrowała nam trzy kolorowe jej odmiany: czerwoną, żółtą i tradycyjną pomarańczową.
Na koniec wstąpiliśmy do szklarni z doniczkowymi roślinami ozdobnymi.
Ciekawe czy kolą te rośliny?
Te mandarynki chyba są smaczne? Złapie muchę, czy nie??